Stilla havet

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med Lars Arvidsson till tre väldigt olika öriken i Stilla havet. På Okinawa bekantar vi oss med dess speciella mat och musik. Här blir kvinnorna äldst på jorden, karaten föddes här och ön var skådeplats för några av 2:a världskrigets hårdaste strider. Förutom dagar på Okinawaön besöker vi ön Zamami med fina stränder och korallrev i ett av världens klaraste vatten. Längs Taiwans dramatiska östkust besöker vi teodlingar, varma källor och landets främsta nationalpark, Tarokoravinen. Taipeis museer och kvällsmarknader besöks också. Vi avrundar på ön Bohol i Filippinerna. En vacker flodfärd genom regnskogen tar oss till de märkvärdiga Chokladkullarna. Här möter vi också spökdjuret som inspirerade Steven Spielberg till E.Ts glosögda utseende. Naturligtvis blir det också bad från fina stränder och en havsutflykt där vi spanar efter delfin bland Stilla havets öar.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Okinawa
 2. Dag 3 Naha, Zamami
 3. Dag 4 Zamami
 4. Dag 5 Naha
 5. Dag 6 Naha
 6. Dag 7 Taipei
 7. Dag 8 Taipei
 8. Dag 9 Yeliou, Taroko
 9. Dag 10 Taroko
 10. Dag 11 Taroko, Taipei
 11. Dag 12 Taipei - Manila - Bohol
 12. Dag 13 Bohol
 13. Dag 14 Bohol
 14. Dag 15 Bohol, Moalboal
 15. Dag 16 Moalboal
 16. Dag 17-18 Cebu City
Datum:
Resans pris: 44 900 kr
Icke-prenumerant: 46 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:  

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (Köpenhamn mot ev. pristillägg)
 • Flyg inom regionen vid två tillfällen
 • Svensk färdledning (Lars Arvidsson)
 • Alla transfers och transporter under resan med båt, egen buss, tunnelbana, monorail och andra transportsätt
 • Halvpension
 • Del i dubbelrum på hotell, japanska gästgiveri och hotell med heta källor i Yilan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Karta
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Shuriborgen i Naha, Fredsmuseet och Japanska flottans underjordiska högkvarter på Okinawa, Temuseet i Pinglin, Tarokos nationalpark, Yelious Geopark och Ju Ming Museet i Taiwan, Longshantemplet, Chiang Kaisheks minneshall, Xinyi 101 och Palatsmuseet i Taipei, Besökscenter för spökdjuret, Chokladkullarna, flodfärd på Lobocfloden samt båtutflykt med delfinspaning på Bohol, vattenfallet Kasawan, Basilica del Santo Nino och Fort San Pedro i Cebu.  

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

 Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 626 kr, vid bokning (ord.pris 695 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se