Sydkorea med DN.Erbjudanden

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Fler och fler reser till Sydkorea och det är lätt att förstå varför. På senare år har flera av världens främsta arkitekter fått utrymme att synas här, vilket vi ser när vi besöker Zaha Hadids Design Plaza i Seoul, Tadao Andos fantastiska SAN Museum i bergen i Wonju samt COOP Himmelblaus makalösa filmpalats i Busan. Vi är på plats och ser en föreställning när Asiens främsta filmfestival äger rum just här. Resan prickar också Asiens mest välrenommerade konstbiennal i Gwangju. Vår resa börjar och slutar i Seoul med sina fina palats, utsökta konstmuseer och roliga marknader. Härifrån åker vi också till den nordkoreanska gränsen och DMZ. Sydkorea välkomnar med stor vänlighet, vacker natur, ett eget spännande kök och ett kulturutbud som saknar motstycke. Vi ser till att plocka russinen ur kakan och besöker den vackert kuperade kuststaden Yeosu och landets främsta teodlingar i Boseong. I Gyeongju bor vi en gammal klanby med anor 500 år tillbaka i tiden.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul - DMZ - Seoul
 4. Dag 5 Seoul - SAN Museum - Seoul
 5. Dag 6 Gwangju
 6. Dag 7 Gwangju
 7. Dag 8 Boseong, Yeosu
 8. Dag 9 Yeosu
 9. Dag 10 Yangdong
 10. Dag 11 Busan
 11. Dag 12 Busan
 12. Dag 13 Busan
 13. Dag 14 Seoul
 14. Dag 15 Hemresa
Resans pris: 38 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
 • Svensk färdledare som talar koreanska
 • Frukost alla dagar samt halvpension
 • Alla transporter med tåg, hyrd buss och lokala färdmedel
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard och en natt på ett historiskt hotell* i Yangdong. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Natten i Yangdong går det ej att få enkelrum.  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Leeum Samsung Museum och palatset Gyeongbokgung i Seoul, utflykt till JSA, SAN Museum i Wonju, linbana, eremitgrottan Hyangiram och kimchiprovning i Yeosu, teodlingar och teprovning Boseong, Flera venues på Gwangjus konstbiennal, Klanbyn Yangdong, Tumuliparken,  Bulgaksa och Seokguramgrottan i Gyeongju, Gamcheon och en föreställning under Busans Filmfestival. 
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea

  *På hotellet i Yangdong finns inte privat dusch och toalett på rummen.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider ej inkluderade ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Patrik Ländin

  Utbildad översättare som under många år har studerat japanska och koreanska. Efter avslutade studier flyttade han till Japan där han bland annat bott i de japanska alperna. Numera bosatt i Sydkorea och jobbar som lärare. Utöver ett stort språkintresse tycker han om att vandra i de vackra berg som täcker större delarna av både Sydkorea och Japan. 

   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se