Världsutställningen i Dubai & Oman

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Den 78:e Världsutställningen World Expo 2020 ställdes in förra året men öppnas i höst och vi tänker vara på plats när detta fina event för första gången äger rum i Mellanöstern. Temat är ”Connecting Minds – Creating the Future". Utställningen har tre områden: möjligheter, mobilitet och hållbarhet som alla har varsitt separat utställningsområde. Här kommer vi få se ny spännande arkitektur och innovativa landskap.

Vi besöker Världsutställningen och ser andra delar av det supermoderna Dubai. Efter fyra nätter i Dubai fortsätter vi till huvudstaden för Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi. Stjärnarkitekter som Jean Nouvel och Zaha Hadid har fått vara med och skapa det nya Abu Dhabi. Vi besöker det Nya Louvren, Sheikh Zayeds stora moské och ön YAS med flera enorma satsningar. Vi avrundar resan med några dagar i grannlandet Oman där vi ser några fantastiska gamla fort och med fyrhjulsdrift åker upp på enorma sanddyner i öknen. Vi stannar en natt på en fin ökencamp. Slutpunkten för resan blir Muskat, Omans huvudstad som i kontrast med sina häftiga grannar charmar med sin äkthet.

Vi reser nu i november. Du behöver vara fullvaccinerad och ha covidbevis samt ta pcr test. Du får all information du behöver av oss.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa till Dubai, Förenade Arabemiraten
 2. Dag 2 Dubai
 3. Dag 3-4 Dubai, World Expo 2020
 4. Dag 5 Dubai - Abu Dhabi
 5. Dag 6 Abu Dhabi - Nizwa, Oman
 6. Dag 7 Nizwa - Wahiba sands
 7. Dag 8 Wahiba Sands – Muskat
 8. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 900 kr
Pris för icke prenumerant: 37 900 kr
Enkelrumstillägg (ej Wahiba Sands): 6 200 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm; avresa från Köpenhamn mot tillägg 700 kr t/r; avresa Göteborg på förfrågan
 • Svensk färdledning och lokala engelsktalande guider
 • Del i dubbelrum på hotell av god standard med frukost (8 nätter). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Övernattning i ökencamp (ej enkelrum) med dusch och toalett, frukost ingår
 • Halvpension (frukost och lunch eller middag dagligen)
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss och terrängfordon
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Burj Khalifa, Dubai Aquarium, Dubaimuseet, Jumeirah-moskén i Dubai, Nya Louvre-museet, Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi, forten Jibrin och Bahla, ökensafari i Oman, Matrah med besök på traditionella marknader
 • Tre-dagars inträdespass till Världsutställningen i Dubai
 • Skriftlig information och karta
 • Dricks till lokala chaufförer och guider

Detta ingår inte:

 • Övriga måltider inte nämnda ovan
 • Egna utgifter

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder några av våra resor; Med tåg till Venedig, resorna till Skottland samt vår familjeresa till Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se