I Miyazakis värld

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Följ med oss in i serieskaparen och regissören Hayao Miyazakis förtrollade värld! Många är vi, både stora och små, som fascinerats av filmer som Prinsessan Mononoke, Min granne Totoro och Ponyo på klippan vid havet.  Under vår rundresa får vi uppleva några av de fantastiska miljöer där historierna utspelar sig, bland annat när vi besöker Prinsessan Mononokes sagoskog på Yakushima, Mei och Satsukis hus utanför Nagoya, fiskflickan Ponyos hem i Tomonoura och Ghibli-museet i Tokyo. Resan går på våren när körsbärsträden blommar. 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nagoya
 2. Dag 3 Nagoya-Tomonoura
 3. Dag 4 Tomonoura
 4. Dag 5 Tomonoura-Kagoshima
 5. Dag 6 Kagoshima-Yakushima
 6. Dag 7 Yakushima
 7. Dag 8 Yakushima
 8. Dag 9 Yakushima-Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 41 800 kr
Pris för barn 5-11 år: 36 800 kr
Pris för barn 12-14 år: 39 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Göteborg eller Köpenhamn mot pristillägg.
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter enligt färdplanen
 • Del i dubbelrum på hotell och ryokan*
 • Inträden till alla sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Nagoya borg samt Mei och Satsukis hus i Nagoya, inträden till Yakisugi Land och Unsuikyo på ön Yakushima,  Ghibli-museet och Tokyo Digital Art Museum i Tokyo
 • Frukost alla dagar, en lunch och fyra middagar
 • Kartor över Japan och Tokyo

 

*Ryokan innebär att man sover på madrasser på tatamigolv. Ibland ligger dusch och toalett i gemensamma utrymmen. 

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättning för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Akio Noshi

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon om Japan för svenskar istället! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både som färdledare och reseproducent för Världens Resor.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se