Yukiguni - Snöns rike

Länder som besöks

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Denna vinterresa påbörjas i den gamla huvudstaden Nara och fortsätter till Hokkaido och de nordligaste delarna av huvudön Honshu där snön ligger djup. Vi är med på fyra vinterfestivaler av helt olika karaktär där Sapporos stora snöfestival är den största med över miljonen besökare varje år. Vi badar i heta källor och tittar på våra kusiner makakerna när dom själva ligger och njuter i det varma vattnet (dock i en annan källa). Att bli skrämda av Namahage-figurer på Ogahalvön står också på programmet. Vi avslutar med några dagar i Tokyo som även inkluderar en utflykt till Yamanashi där vi kan sitta i de heta källorna och blicka ut över Mt Fuji. Baden blir ännu skönare i vintermiljö. Vädret är klart och soligt med fler soltimmar jämfört med resten av året, och den som vill kan förlänga resan för att t.ex. åka skidor. Det finns många anledningar att besöka Japan även vintertid. Yukiguni betyder just Snöns rike och var namnet på den bok som Yasunari Kawabata vann Nobelpriset för. 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa från Sverige med flyg till Japan
 2. Dag 2 Yamato
 3. Dag 3 Nara
 4. Dag 4 Sapporo
 5. Dag 5 Sapporo
 6. Dag 6 Hakodate
 7. Dag 7 Hirosaki
 8. Dag 8 Hirosaki
 9. Dag 9 Akita
 10. Dag 10 Tokyo
 11. Dag 11 Tokyo, Yamanashi
 12. Dag 12 Tokyo
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm (andra alternativ mot tillägg)
 • Svensk färdledning (Lars Arvidsson) 
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Välkomstmåltid och avskedsmiddag samt ytterligare tre måltider (Hakodate, Hirosaki och Kofu)
 • Del i dubbelrum på ryokan (japanskt gästgiveri) och hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen 
 • Karta över Japan
 • Inträden till sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom;
  Byodo-in i Uji, Todai-ji i Nara, TV-tornet i Sapporo, Hakodateberget, Hakodates botaniska trädgård, Neputamuséet i Hirosaki, Tsugaru Jamisen-föreställning med middag i Hirosaki, Akita Museum of Art, Namahagefestivalen på Ogahalvön, Tokyo-Edo Museum, Tokyo Sky Tree, Bad i heta källor med vyer över Mt Fuji i Yamanashi  

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se