Hokkaido & Shikoku

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Följ med Lars Arvidsson på en pionjärresa som kombinerar Hokkaidos karga vulkanlandskap med Shikokus gröna skogar och vackra floder. På Hokkaido besöker vi de två spännande och väldigt olika städerna Sapporo och Hakodate. På resan har vi lagt in ett par enklare vandringar, på Hokkaido i nationalparken Shikotsu-Toya och på Shikoku i spåren av buddhistiska pilgrimer som kommer för att vandra mellan öns 88 heliga tempel. För den som gillar japanska bad erbjuder denna resa bad i både anrika badhus och i heta källor på våra gästgiverier. Naturupplevelserna blir många och varierade, från karga vulkanlandskap till strömvirvlar i Inlandshavet. På Shikoku ger vi tid i de trevliga borgsstäderna Matsuyama och Kochi. Resan innehåller dessutom whiskyprovning, en ny fantastisk buddhafigur skapad av Tadao Ando, en by med 400 fågelskrämmor, Sixtinska kapellet(?) och en rökt halstrad bonito som man kan dö för. Motstå det den som kan! 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Sapporo
 2. Dag 3 Yoichi, Otaru & Sapporo
 3. Dag 4 Shikotsu och Toya Nationalpark
 4. Dag 5 Hakodate
 5. Dag 6 Hakodate
 6. Dag 7 Matsuyama
 7. Dag 8 Matsuyama
 8. Dag 9 Pilgrimsvandring och Niyodofloden
 9. Dag 10 Kochi
 10. Dag 11 Kochi
 11. Dag 12 Iya
 12. Dag 13 Takamatsu
 13. Dag 14 Osaka
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 41 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Inrikesflyg i Japan, Hakodate - Matsuyama
 • Svensk färdledning
 • Frukost varje dag (utom dag 13), välkomst och avskedsmiddag, samt ytterligare tre middagar
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; Buddha of the Hills i Sapporo, Nationalparkesavgift Shikotsu & Toya, Hakodateyama i Hakodate, Borgen i Matsuyama samt badhuset Dogo Onsen, Sakamoto Ryoma Museum, Makinos Botaniska trädgård samt borgen i Kochi, Lianbroarna i Iya, Trädgården Ritsurin-en i Takamatsu och Otsuka Art Museum i Naruto.   
 • Whiskyprovning på Nikkas destilleri i Yoichi
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Samtliga transporter med buss, tåg och lokaltrafik (ej under egen tid)
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Karta över Japan 

* Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier/pensionat, s k ryokans vid några tillfällen. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, vanligtvis madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad eller heta källor i anslutning till boendet. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars leder även resor till Korea och Taiwan.

   

   

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se