Konst i Sydkorea och Japan 2.0

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

2019 är det återigen Setouchitriennalen på tolv öar i det Japanska inlandshavet och i samband med detta gör vi nu en ny konstresa till Sydkorea och Japan. Under triennalen bor vi ett par nätter på Tadao Andos museihotell Benesse och färdas till sex av de öar som triennalen äger rum på. Resan tar avstamp i Seoul med besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum. I Sapporo besöker vi Tadao Andos nya spektakulära Buddha Hills samt två stora parkanläggningar med konst av Isamu Noguchi och Yasuda Kan. De spröda lönnlöven i brinnande höstfärger möter vi vid den vackra vulkaniska sjön Towada där vi också besöker två av Japans mest spännande nya konstmuseer. Även i Tokyo lägger vi tonvikten på nya upplevelser som Yayoi Kusamas nya museum och en föreställning av kabukiteater. Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor och japanolog, har lett konstresor till Japan under tio års tid och leder även denna resa.    

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 Sapporo
 5. Dag 6 Sapporo
 6. Dag 7 Aomori
 7. Dag 8 Heta källor, Towadasjön
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Takamatsu
 12. Dag 13 Takamatsu, västra skärgården
 13. Dag 14 Naoshima
 14. Dag 15 Naoshima, Teshima
 15. Dag 16 Inujima, Kyoto
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 900 kr
Enkelrumstillägg: 8 000 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Flyg mellan Seoul och Sapporo
 • Svensk färdledare (Jörgen Fredriksson)  
 • Frukost alla dagar samt sex middagar 
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och japanska gästgiverier. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju. Japan: Buddha of the Hills, Bibai Arte Plaza och Moerenumaparken i Sapporo, Towadas konstmuseum samt Aomoris konstmuseum i Aomori, Yayoi Kusams museum, Hokusai Museum, Kabukiteater och Hiroshi Senju Museum i Tokyo, Ritsurinträdgården i Takamatsu, inträdesbiljett till alla inträden på öarna under Setouchi Triennal
 • Skriftlig information inklusive kartor
 • All dricks

  Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 33 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se