Konstresa till Sydkorea och Japan

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Till Sydkorea huvudstad Seoul har världsarkitekter bjudits in för att bygga museer av världsklass. Med lokala konstkännare får vi ta del av nyskapade konst i ett av världens just nu hetaste länder. I Busan är vi med på den stora Biennalen som äger rum här under hösten. I Japan lägger vi tonvikten på konstöarna i Japanska inlandshavet. Framstående arkitekter och världsberömda konstnärer har bjudits in för att skapa roliga, vackra och innovativa verk, ofta med kopplingar till det lokala bylivet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 Seoul - Busan
 5. Dag 6 Busan
 6. Dag 7 Busan - Kyoto
 7. Dag 8 Kyoto
 8. Dag 9 Kyoto
 9. Dag 10 Kyoto – Inujima - Naoshima
 10. Dag 11 Naoshima
 11. Dag 12 Naoshima – Teshima - Okayama
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Resans pris: 44 800 kr
Pris icke-prenumerant: 46 800 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning 
 • Halvpension (frukost och lunch alternativt middag) 
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss 
 • Del i dubbelrum på 3-4* hotell och två nätter på Museihotellet Benesse. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)   
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; SkyArt Museum, Leeum Samsung Museum, Modern Museum of Contemporary Art Seoul, Design Design Plaza, Gamcheon, Busan Biennal, Silverpaviljongen, Mossträdgården Saiho-ji, trädgården Okochi Sanso, Nijo-borgen, MIHO-museet, alla inträden på öarna Inujima, Teshima och Naoshima, Teceremoni i Okayama, konstmuseum i Tokyo och mycket mer. 
 • Skriftlig information inkl kartor över Sydkorea och Japan samt merparten av städerna  

ERBJUDANDE: Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi? Vi bjuder på en helårsprenumeration vid bokning av denna resa. Värde 695 kr.

Vad ingår ej i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt 

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 33 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se