Körsbärsblomning i södra Japan

Länder som besöks

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

I borgstaden Kochi på ön Shikokus sydsida blommar körsbärsträden tidigare än i övriga Japan. Resan som går till öarna Kyushu och Shikoku erbjuder många stora naturupplevelser. I fiskebyn Akime längst ned på Kyushu är vi med och vittjar fiskenäten, på ön Yakushima går vi i cederskog med träd som är tusentals år gamla och i Yufuin bor vi flott på ryokan med heta källor. På Shikoku åker vi båt på den vackra floden Shimanto, ser de speciella lianbroarna i Iyadalen och njuter trädgården Ritsurin-en, sannolikt Japans finaste. Två nätter bor vi hemma hos familjer i Kagoshima och i Iyadalen bor vi i vackra traditionella hus. Resan börjar med sumo i Osaka och slutar med hanami (se blommor) i samma stad.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Osaka
 2. Dag 2 Osaka
 3. Dag 3 Kumamoto
 4. Dag 4 Akime
 5. Dag 5 Akime
 6. Dag 6 Yakushima
 7. Dag 7 Yakushima
 8. Dag 8-9 Kagoshima
 9. Dag 10 Yufuin
 10. Dag 11 Shimantofloden, Kochi
 11. Dag 12 Kochi
 12. Dag 13 Kochi
 13. Dag 14 Iyadalen
 14. Dag 15 Takamatsu
 15. Dag 16 Osaka
 16. Dag 17 Hemresa till Sverige
Datum:
Resans pris: 47 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Frukost varje dag, välkomst och avskedsmiddag, samt ytterligare 9 måltider (8 middagar och en lunch)
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet så som; trädgården Suizenji i Kumamoto, bad i de heta sandkällorna i Ibusuki, fisketur i Akime, inträden till naturområden på ön Yakushima, båtutflykt på Shimantofloden, samurajborgen och Makinos botaniska trädgård i Kochi, lianbroarna i Iyadalen, Ritsurinträdgården i Takamatsu
 • Sumoturnering i Osaka
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan. Nätterna i Yufuin och Iyadalen bor vi på fina, lite exklusivare ställen. Reser du ensam kan du välja att boka boka del i dubbelrum eller enkelrum mot pristillägg (på denna resa kan inte alltid enkelrum garanteras alla nätter, prata med oss vid bokning). Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Boende i familjer två nätter. Ni bor två och två med en familj som tar hand om er under två kvällar och en dag. Det är värdfamiljen som visar upp Kagoshima för er. 
 • Samtliga transporter med tåg, båt och buss 
 • Transfer mellan tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport
 • Bagagetransport vid tre tillfällen
 • Kartor 

  * Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier/pensionat, s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i flera fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren. 


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se
 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se