Nya fynd, okända pärlor

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi kan vårt Japan. Fyra på kontoret pratar japanska och 20 färdledare har bott eller bor i Japan. Tillsammans har vi tagit fram en resa som tar oss till de främsta nya sevärdheter landet bjuder på. Vi besöker fantastiska museer, bibliotek och utsiktstorn som de många japanska världsarkitekterna givit oss under 10-talet. Resan tar oss till Shigeru Bans makalösa omvända Mt Fuji, ett hyllningsmuseum till berget. Fotografen Hiroshi Sugimoto har byggt det zenbuddhistiskt inspirerade Enoura Observatorium som många anser vara ett nytt MIHO. En dag följer vi med organisationen Home For All, vinnare av Stora priset i Cannes Arkitekturbiennal, för de innovativa och ekologiskt hållbara samlingslokaler stjärnarkitekterna byggde för de hemlösa byborna efter trippelkatastrofen i Fukushima. Här besöker vi en by som Världens Resor åkte till, men som försvann. 

Resan tar också in nya trender inom mat och dryck. Vi gör en sakeprovning med mousserande sake och sake som passar till choklad. I Kyoto bor vi uppdelade i mindre grupper på ett så kallat machiya, ett omvandlat gammalt handelshus. I vår egna hemmiljö lagar vi mat tillsammans med en kock. Resan går till många städer vi vanligen besöker, men vi gör helt nya saker eller sådant som vi sällan eller aldrig gör på andra resor. Låt oss visa upp vårt Japan. Vi kan det.  

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Matsushima
 5. Dag 6 Matsushima
 6. Dag 7 Enoura, Fujinomiya
 7. Dag 8 Fujinomiya, Nagahama
 8. Dag 9 Nagahama
 9. Dag 10 Kyoto
 10. Dag 11 Kyoto
 11. Dag 12 Hiroshima
 12. Dag 13 Miyajima, Hiroshima
 13. Dag 14 Fukuoka
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 48 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Del i dubbelrum hotell, onsen ryokan och två nätter på s k machiya i Kyoto. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar (utom i Kyoto)
 • Välkomstlunch och avskedsmiddag samt ytterligare tre middagar
 • Alla inträden och utflykter; Yayoi Kusamas Museum, Sky Tree och Digital Art Museum i Tokyo, båtfärd bland öarna, templet Zuigan-ji och Onagawas badhus i Matsushima, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, Hikones borg och Sagawa Museum vid Biwasjön, Shisen-do och Silverpaviljongen m fl i Kyoto, Orizuru Tower och Misenberget i Hiroshima.
 • Matlagning med kock i Kyoto
 • Dricks
 • Skriftlig deltagarinformation
 • Kartor över Japan, Tokyo och Kyoto

Ingår ej i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se