Storslagna Japan

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Reseklubben gör en rundresa i Japan och vi låter landets historia löpa som en röd tråd mellan kulturupplevelserna. Japans mest storslagna natur ger resan dess inramning med fantastiska vulkaner, båtfärder och bad i varma källor. Strövtåg bland cederskogarna på ön Yakushima och besök i den enorma Aso-vulkanen med en omkrets på 128 kilometer blir riktiga höjdpunkter. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Osaka - Nara
 2. Dag 3 Nara – Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6 Kyoto - Kagoshima
 6. Dag 7 Kagoshima - Yakushima
 7. Dag 8 Yakushima
 8. Dag 9 Yakushima – Kagoshima
 9. Dag 10 Kagoshima – Aso – Kurokawa
 10. Dag 11 Kurokawa - Hiroshima
 11. Dag 12 Hiroshima - Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Hemresa
Resans pris: 46 900 kr
Pris för icke prenumerant: 48 500 kr
Enkelrumstillägg: 5 800 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg
 • Svensk färdledning 
 • Alla transporter enligt resplanen
 • Halvpension
 • Del i dubbelrum på ryokan (japanskt gästgiveri) och hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen 
 • Kartor över Japan, Kyoto och Tokyo
 • Inträden till sevärdheter och muséer beskrivna i programmet såsom; Todaitemplet i Nara, I M Peis MIHO Museum, Stenträdgården Ryoanji och Sanjusan Gendo i Kyoto, Landskapsträdgården Sengan-en i Kagoshima, cederskogsön Yakushimas nationalpark, Asovulkanen, Atombombsmuseet och Itsukushimahelgedomen i Hiroshima, konstmuseum och Stadshuset i Tokyo.

Är du inte redan prenumerant går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 626 kr, vid bokning (ord.pris 695 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag samt dryck
 • Egna aktiviteter


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se