Sumo till Manga

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Är du intresserad av att gå på Ghibli museum & Digital Art Museum i Tokyo, vara med om teceremoni i Kyoto, bo hos japanska familjer och lära om japansk popkultur under resans gång? Då är denna resa för dig. Under hela resan upplever vi olika former av Japans moderna kulturuttryck med fokus på spännande studiebesök men vi möter även det mer traditionella i den gamla huvudstaden Kyoto, genom en naturskön vandring i Magome och så vidare. En perfekt familjeresa under sommarlovet! 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Japan
 2. Dag 2 Kyoto
 3. Dag 3 Kyoto
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5-6 Kyoto - Homestay
 6. Dag 7 Homestay –Himeji - Magome
 7. Dag 8 Magome – Tsumago – Nagoya
 8. Dag 9 Nagoya - Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Tokyo
 13. Dag 14 Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 800 kr
Pris för barn*: 31 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot tillägg.
 • Svensk färdledning
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Frukost varje dag och måltider vid ytterligare fyra tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum så som Tokyo Digital Art Museum, Tokyo Sky Tree (observatoriet på 350m) , Manga museum, Heian-helgedom, Ryoanji tempel, Sanjusangendo, Ghibli museum, Oedo Onsen m.m. beskrivna i programmet
 • Del i dubbelrum eller trippelrum på hotell eller ryokan*
 • Samtliga transporter inkl. båttur i Tokyo
 • Transfer med tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.  

*Homestay: Japanska hem brukar inte vara så stora att familjemedlemmar kan delas upp till 2 grupper och hamna i 2 olika japanska värdfamiljer. 

*Pris för barn avser barn ej fyllda 12 år som delar rum med vuxen medresenär.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Intensiv och jätterolig resa. Bäst var vandringen i Kisodalen, ryokan-boendet och kapselhotellet, tusen buddors (gudinnors?) tempel i Kyoto, familjevistelsen, theceremonin (tyckte Robert), Ghiblimuseet ... Lars var bra på att berätta, och även en person med dålig hörsel hörde vad han sa. Det var ett väldigt travande men det höll oss i form! Karaokekvällen kunde utökas till tre timmar - den var jättekul!
  Ing-Marie Söderberg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Louise Bylund

  Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

   

   

Kontaktperson

 • Sofia Jernberg

  Sofia är utbildad japanolog och har bott på flera platser i Japan under de senaste åren. Hon har jobbat med att informera om svensk kultur i Japan, och nu informerar hon istället om Japan i Sverige! Med breda intressen inom både traditionell och modern japansk kultur finns det mycket att berätta. Sofia jobbar både på kontoret som reseproducent och är ute och leder resor.

  sofia@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se