Sumo till Manga

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Är du intresserad av att gå på Ghibli museum & Digital Art Museum i Tokyo, vara med om teceremoni i Kyoto, bo hos japanska familjer och lära om japansk popkultur under resans gång? Då är denna resa för dig. Under hela resan upplever vi olika former av Japans moderna kulturuttryck med fokus på spännande studiebesök men vi möter även det mer traditionella i den gamla huvudstaden Kyoto, genom en naturskön vandring i Magome och så vidare. En perfekt familjeresa under sommarlovet! 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Japan
 2. Dag 2 Kyoto
 3. Dag 3 Kyoto
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5-6 Kyoto - Homestay
 6. Dag 7 Homestay –Himeji - Magome
 7. Dag 8 Magome – Tsumago – Nagoya
 8. Dag 9 Nagoya - Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Tokyo
 11. Dag 12 Tokyo
 12. Dag 13 Kamakura & Yokohama
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 900 kr
Pris för barn*: 30 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot tillägg.
 • Svensk färdledning
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Frukost varje dag och måltider vid ytterligare fyra tillfällen
 • Inträden till sevärdheter och museum så som Tokyo Digital Art Museum, Tokyo Sky Tree (observatoriet på 350m) , Manga museum, Heian-helgedom, Ryoanji tempel, Sanjusangendo, Ghibli museum, Oedo Onsen m.m. beskrivna i programmet
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Samtliga transporter inkl. båttur i Tokyo
 • Transfer med tåg/buss till hotell med lokala färdmedel samt all lokaltransport
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

 

*Vi väljer ibland att bo på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall japanska trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.  

*Homestay: Japanska hem brukar inte vara så stora att familjemedlemmar kan delas upp till 2 grupper och hamna i 2 olika japanska värdfamiljer. 

*Pris för barn avser barn ej fyllda 12 år som delar rum med vuxen medresenär.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Intensiv och jätterolig resa. Bäst var vandringen i Kisodalen, ryokan-boendet och kapselhotellet, tusen buddors (gudinnors?) tempel i Kyoto, familjevistelsen, theceremonin (tyckte Robert), Ghiblimuseet ... Lars var bra på att berätta, och även en person med dålig hörsel hörde vad han sa. Det var ett väldigt travande men det höll oss i form! Karaokekvällen kunde utökas till tre timmar - den var jättekul!
  Ing-Marie Söderberg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Louise Bylund

  Louise har en examen inom Japanologi vid Stockholms universitet och har även studerat och arbetat i Japan under drygt fem år. Hennes specialintresse är de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (utövat själv i Tokyo), samt musik och dans. Louise är själv folkmusiker.

   

   

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se