Vandra på Hokkaido (1)

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en härlig tvåveckorsresa med tio vandringsdagar på Hokkaido. Vi vandrar mellan aktiva vulkaner och längs den dramatiska och vackra kusten. På kvällarna pustar vi ut på trevliga gästgiverier med heta källor och måltider med havets bästa. Vi rör oss i fem nationalparker mellan Okhotska havet och Stilla havet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Japan, Akans nationalpark
 2. Dag 3 Akans nationalpark
 3. Dag 4 Mashusjön - Shiretoko Nationalpark
 4. Dag 5 Shiretoko nationalpark
 5. Dag 6 Shiretoko - Daisetsuzan
 6. Dag 7 Daisetsuzan nationalpark
 7. Dag 8 Daisetsuzan - ön Rebun
 8. Dag 9 ön Rebun
 9. Dag 10 Ön Rishiri
 10. Dag 11 Ön Rishiri
 11. Dag 12 Sapporo
 12. Dag 13 Tarumae, Sapporo
 13. Dag 14 Tokyo
 14. Dag 15-16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 42 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Ingår i resans pris:

Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
• Flyg från Tokyo till Kushiro ink flygskatter

• Svensk färdledning
• Alla transporter i Japan
• Frukost samtliga dagar och middag vid elva tillfällen
• Inträden till nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet
• Del i dubbelrum på hotell eller ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
• Bagagetransport vid ett tillfälle
• Kartor över Japan

*Vi väljer ofta att bo på japanska pensionat och gästgiverier s k minshukus eller ryokans. Det innebär att vi bor på ställen med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor, madrasser på golvet och i några fall trädgårdar att se ut över från rummen samt japanska bad i korridorerna. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Svårighetsgrad: Vi vandrar i varierad terräng 2–8 timmar om dagen. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition. Svårighetsgraden på denna resa är ganska varierad. Vissa dagar är relativt enkla, andra är krävande. Vid flera tillfällen går vi upp till bergstopparna, vilket betyder uppemot 1000 - 1600 höjdmetrar i bägge riktningarna smma dag.  Vandringsstavar kommer väl till hands. För en av de två tuffaste vandringsdagarna kommer finnas alternativ. Vi är aldrig högre än ca 2000 möh. Vi bor alla nätter på hotell/gästgiveri och du bär aldrig mer än vad du behöver under dagen. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och jobbar också emellanåt som lokförare på SJ och är sålunda klippt och skuren att köra även några av tågen som ingår i våra tågresor i Sverige.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se