Vår i Japan med sumo & skidor

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en spännande resa till Japan som både tar till vara på vintern som dröjer sig kvar i Alperna, och våren som börjar anas i Kyoto och Tokyo. Vi går på sumoturneringen i Osaka, åker skidor i Nagano, ser aporna som njuter i sina heta källor och sitter under körsbärsträden som precis börjar blomma i Tokyo. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Osaka
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto
 5. Dag 6-8 Japanska alperna - Nozawa Onsen
 6. Dag 9 Nagano
 7. Dag 10 Nagano
 8. Dag 11 Yokohama
 9. Dag 12 Tokyo
 10. Dag 13 Tokyo
 11. Dag 14 Tokyo
 12. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Frukost alla dagar
 • En lunch och fyra middagar 
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet; Silverpaviljongen, Nijoborgen, De tusen buddhorna i Sanjusan Gendo, Matsumotoborgen, heta källorna där aporna håller till   
 • Sumoturnering i Osaka, heta källor i japanska alperna, sakeprovning i Nagano, bågskytte i Matsumoto
 • 3 skiddagar i japanska alperna 
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan¤. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor 

  *Ibland bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. På vissa ställen ligger dusch och toalett i korridoren.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Liftkort inkl hyra av skidor/pjäxor ca 2000 kr för tre dagar.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Information och praktiska tips

När du bokar resan Påsk i Japan får du en gedigen deltagarinformation med praktiska tips som gäller just din resa. Vill du redan nu läsa på lite mer om Japan och Taiwan så har vi sammanställt information och restips.

Klicka här för mer information om Japan

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se
 • Jon Utterström

  Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se