Vårresa Japan

Länder som besöks

Följ med på en rundresa i Japan när körsbärsträden står i full blom. Vi börjar i gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Vi firar körsbärsblomningens lov med festglada japaner i Maruyamaparken i Kyoto. I Kanazawa får vi vara med om teceremoni och se landets finaste trädgård. En dag vandrar vi mellan de två klassiska samurajbyarna Magome och Tsumago. I borgsstaden Matsumoto ser vi en av landets finaste borgar och Yayoi Kusamas konst i hennes födelsestad.  Några andra stora höjdpunkter blir MIHO Museet, Mt Fuji, Stenträdgården Ryoanji samt att bo vid heta källor i Yamanaka. Mestadels bor vi på hotell av västerländsk karaktär, men två nätter bor vi på traditionellt japanskt på värdshus, ryokan. Resan leds av svensk Japanexpert och under hela resan ingår halvpension.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Japan
 2. Dag 2 Nara
 3. Dag 3 MIHO Museum & Kyoto
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5 Kyoto
 6. Dag 6 Yamanakas heta källor
 7. Dag 7 Kanazawa
 8. Dag 8 Kanazawa
 9. Dag 9 Matsumoto
 10. Dag 10 Magome
 11. Dag 11 Mt Fuji & Tokyo
 12. Dag 12 Tokyo
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Tokyo
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 44 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Köpenhamn. Stockholm och Göteborg går också bra mot ett tillägg på 300 kronor. 
 • Svensk färdledning. 
 • Boende på 3-stjärniga hotell och två nätter på ryokan* i delat tvåbäddsrum. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Halvpension (frukost samt lunch eller middag)
 • Alla transporter med hyrd buss, tåg och andra lokala transportmedel.  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen såsom Todaiji-templet i Nara, Miho-museet, Nijo-borgen och Stenträdgården Ryoan-ji i Kyoto, Landskapsträdgården Kenroku-en, te-ceremoni och 21st Century Art Museum i Kanazawa, Borgen i Matsumoto samt Matsumoto Stads konstmuseum, Museum över samurajleden Nakasendo i Tsumago, Hakone Open Air Museum. 
 • Dricks till busschaufförer när vi har egen hyrd buss
 • Skriftlig information inkl kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara.

  *Två nätter bor vi på japanska pensionat/gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. 

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

  Resan arrangeras i samarbete med Sydsvenska dagbladet och Helsingborgs Dagblad. För medverkan i resan krävs prenumeration (finns från en månad prova på, digital eller papper). 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristina Watanabe

  Kristina är bosatt i Japan sedan 1992. Hon brinner för hur det traditionella Japan tar sig uttryck i det moderna samhället och arbetar heltid med att leda och arrangera resor i Japan. Tidigare har hon bl.a. arbetat som rektor på en förskola i Tokyo, som hon även var med och startade. På fritiden arbetar Kristina gärna med sina händer, gärna med tyger och garn.   

 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

 • Ulrika Bergenkrans

  Ulrika har rötter och familj från både Japan och Kina. Hon har tillbringat delar av sin uppväxt i Japan och har alltid haft ett intresse för landets kultur och historia, vilket har lett till studier i socialantropologi, asienstudier och japansk politik. Till vardags arbetar Ulrika som föreläsare och konsult inom sociala medier samt driver en chokladfabrik på Österlen.

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med föräldrarna och syskonen, genom studier, på nöjesresor, reportageresor, genom olika jobb inom resebranschen - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin ansvarar även för Indonesien, Nord- & Sydkorea.

  elin@varldensresor.se