Vårresa Japan

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Japan när körsbärsträden blommar. Under april månad går japanerna man ur huse för att fira in våren. Vi tar seden dit vi kommer och går på hanami. Hana betyder blomma och mi betyder att se. Under två veckor upplever vi zenbuddhistiska trädgårdar, lär oss grunderna i teceremoni, strosar i Kyotos geishakvarter, besöker Fredsparken i Hiroshima och blickar ut över världens största stad från stadshuset i Tokyo.  Resan tar oss också till Japanska alperna där vi i Takayama gör en sakeprovning och i byn Ainokura bor vi traditionellt i UNESCO-skyddat hus med en meter tjockt halmtak. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Osaka
 2. Dag 2 Nara
 3. Dag 3 Nara
 4. Dag 4 Kyoto
 5. Dag 5 Kyoto
 6. Dag 6 Kyoto och Hiroshima
 7. Dag 7 Takayama
 8. Dag 8 Takayama
 9. Dag 9 Ainokura
 10. Dag 10 Kanazawa
 11. Dag 11 Kanazawa
 12. Dag 12 Tokyo
 13. Dag 13 Tokyo
 14. Dag 14 Tokyo
 15. Dag 15 Hemresa
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot ev. pristillägg.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Frukost alla dagar
 • Välkomstlunch, avskedsmiddag och ytterligare en middag
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; MIHO Museet, Todaiji (Storbuddhans tempel) i Nara, stenträdgården Ryoan-ji, Gyllene paviljongen, Nijoborgen och Tenryu-jis zenbuddhistiska trädgård i Kyoto, Itsukushimahelgedomen och Atombombsmuseet i Hiroshima, Guvernörshuset och handelshemmet Kusakabe i Takayama, Kenroku-ens landskapsträdgård samt 21st Century Contemporary Art Museum i Kanzawa. 
 • Tecermoni i Kanazawa och sakeprovning i Takayama
 • Del i dubbelrum på hotell eller ryokan*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Kartor 

*Tre nätter bor vi på japanska gästgiverier s k ryokans. Det innebär att vi bor med japansk atmosfär - skjutdörrar, tatamimattor och madrasser på golvet. Vänligen observera att det kan bli en natt då ensamåkande resenär behöver dela rum med en annan resenär på landsbygden Ainokura.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Martin Frid

  Martin flyttade till Tokyo första gången 1988. Han känner sig hemma i det japanska samhället och talar språket flytande. Martin har en utbildning vid ett zentempel i mellersta Japan i bagaget. Han är expert på konsument- och miljöfrågor, med fokus på god mat och hållbar utveckling. På fritiden odlar han grönsaker och har ett brinnande intresse för japansk keramik.

Kontaktperson

 • Akio Noshi Reseproducent

  Akio är uppvuxen på landet i centrala delen av Japan och kom till Sverige för första gången i 2003 som stipendiat. Efter några års resande fram och tillbaka mellan två länder har Akio bott i Sverige sedan 2011. Är utbildad i nordiskt samhälle och språk på universitet i Osaka, och turism i Kalmar. Har tidigare bl a jobbat på japanska ambassaden och som språklärare. Löpning, katter och mat är främsta intressen. Svensk favoriträtt är flygande Jakob (utan banan), favoritord är ”fikapaus” och favoritlåt är "Jag vill ha en egen måne" med Ted Gärdestad. 

  akio@varldensresor.se